Splitska udruga MoSt u novim prostorijama

Splitska udruga MoSt u novim prostorijama

Udruga MoStU povodu svečanog otvaranja novih prostorija Splitske Udruge MoSt u Gundulićevoj 52 u Splitu, 9. rujna 2013. organiziran je Tjedan otvorenih vrata ove udruge tijekom kojega su održana  predavanja, tematski sastanci i niz drugih događanja. U uređenje prostorija, koje je MoSt na korištenje dobio od Grada Splita, uloženo je sedam tisuća sati volonterskog rada, a nositelji radova bili su korisnici prihvatilišta za beskućnike i drugi volonteri.

 

U svome novom prostoru udruga će provoditi aktivnosti Centra znanja za društveno uključivanje i suzbijanje siromaštva te program pod nazivom Posebni odgojni postupak, rad s mladima s problemima u ponašanju, koji afirmira vršnjačku pomoć.

U sklopu svoga Tjedna otvorenih vrata MoSt je 10. rujna, u splitskoj Gradskoj knjižnici “Marko Marulić”, organizirao i tribinu “Zaštita i promocija ljudskih prava, građanski aktivizam, izgradnja demokratskih institucija društva, društveno uključivanje i smanjenje siromaštva”.

Na svečanome otvaranju novih prostorija udruge MoSt i na tribini, kao predstavnica Ureda pravobraniteljice za djecu prisustvovala je savjetnica Branka Reić Kukoč.