Stručni skup “Možemo zajedno” u Rijeci

Stručni skup “Možemo zajedno” u Rijeci

hands_togetherU organizaciji Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, u gradskoj vijećnici Grada Rijeke 22. studenoga 2010. održan je stručni skup “Možemo zajedno” za područje Primorsko-goranske, Ličko-senjske, Istarske i Karlovačke županije. Uvodno izlaganje održala je savjetnica pravobraniteljice za djecu Danijela Žagar, koja je  iznijela iskustva Ureda pravobraniteljice, ukazala na uočene slabosti i propuste u radu pojedinih sustava te iznijela prijedloge za postizanje bolje koordiniranosti u radu i bolje zaštite djece.

Riječ je o jednom u nizu regionalnih stručnih skupova koje Ministarstvo organizira s ciljem poticanja učinkovitije suradnje među različitim resorima, institucijama i tijelima koji se, svaki na svoj način, bave zaštitom djece i njihovih prava. Zaključni skup održat će se u Zagrebu 15. prosinca 2010.

Viđenje ove problematike iz kuta svakog pojedinog sustava na skupu u Rijeci su izložili i Danko Salopek iz Ministarstva unutarnjih poslova, Ivanka Vidović-Vinketa iz Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci, Edita Ružić iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Mirjana Tuta iz Centra za socijalnu skrb Rijeka, Ivanka Taskov iz Uprave za medicinske poslove Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, Alisa Kosić iz Obiteljskog centra Virovitičko-podravske županije te sutkinja Branka Žigante Živković sa Visokog prekršajnog suda Republike Hrvatske. Nakon ovih izlaganja, rad stručnog skupa odvijao se u interdisciplinarnim radnim skupinama.