Suradnja organizacija civilnog društva i državnih tijela u području prava djece

Suradnja organizacija civilnog društva i državnih tijela u području prava djece

U Uredu pravobraniteljice za djecu 27. studenoga 2019. održan je sastanak pravobraniteljice s predstavnicima udruga civilnog društva i predstavnicima državnih tijela koja imaju nadležnosti u području zaštite prava djece. Sastanak je održan s ciljem informiranja o financiranju programa civilnog sektora iz javnih izvora te o aktivnostima državnih tijela u zaštiti prava djece, a radi unapređivanja buduće suradnje i koordinacije aktivnosti u ovom području.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Ureda za udruge Vlade RH, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva financija, Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske, Udruge roditelja “Korak po korak!”, Udruženja “Djeca prva” i Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH.

Sastanak je vodila pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević, a sudjelovale su i njezine savjetnice Ester Radmilo, Ivona Salaj i Mirna Slaviček Pešut.

Kao rezultat sastanka, na temelju iznesenih informacija o radu i prijedloga za unapređivanje suradnje, pravobraniteljica će uputiti preporuke za daljnje djelovanje u kreiranju politike i aktivnosti u području zaštite i promicanja prava djece.