Susret sa suradnicima iz UNICEF-a

Na poziv hrvatskog Ureda UNICEF-a za Hrvatsku pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević sudjelovala je 17. siječnja 2018., zajedno sa svojom zamjenicom Majom Gabelicom Šupljikom, na susretu održanom u povodu posjeta regionalne direktorice UNICEF-a za Europu i Središnju Aziju Afshan Khan.

Na skupu, kojemu je domaćin bila predstojnica hrvatskog ureda Unicef-a Valentina Otmačić, predstavljen je program “Potpomognuta komunikacija za djecu s teškoćama” putem kojega se uz pomoć moderne tehnologije djeci s autizmom i drugim komunikacijskim teškoćama pružaju mogućnosti izražavanja misli, potreba i osjećaja. Riječ je o programu vrijednom 1,69 milijuna kuna, u sklopu kojeg su 32 ustanove dobile opremu i edukaciju za potpomognutu komunikaciju. Regionalna direktorica A. Khan sudjelovala je ranije toga dana na konferenciji za novinare na kojoj je javnosti predstavljen taj važni program.

Na UNICEF-ovom skupu  također su predstavljene druge aktivnosti regionalne direktorice UNICEF-a A. Khan poduzete za vrijeme njezina boravka u Hrvatskoj.