Susreti s djecom u Dječjem tjednu

Susreti s djecom u Dječjem tjednu

Djeca mladjaTijekom Dječjeg tjedna održat će se niz susreta s djecom u regionalnim uredima pravobraniteljice za djecu, što će biti prilika za razmjenu mišljenja i informacija o važnim pitanjima zaštite dječjih prava.

U uredu pravobraniteljice za djecu u Splitu savjetnica Ana Babić sastat će se 1. listopada 2012. s članovima Vijeća učenika Osnovne škole “Ravne njive” iz Splita, a sljedećeg dana će s djecom splitskoga  Dječjeg vrtića “Šareni svijet” sudjelovati u parlaonici  o pravima djece.

Riječki će ured skromnim slavljem obilježiti petu obljetnicu svoga rada 4. listopada 2012., a tom će prilikom pravobraniteljica Mila Jelavić i savjetnice u riječkom uredu Danijela Žagar i Ana Albrecht ugostiti učenike OŠ Jelenje-Dražice te djecu iz Dječjeg doma Ivana Brlić Mažuranić u Lovranu.

Ured u Osijeku posjetit će djeca Centra za odgoj i obrazovanje Ivan Štark iz Osijeka, djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci te članovi Dječjeg foruma Društva Naša djeca Osijek te će porazgovarati o dječjim pravima i razini njihove zaštite sa savjetnicima pravobraniteljice Sanjom Vladović i Darkom Laksarom.