Susreti s djecom u Dječjem tjednu

Susreti s djecom u Dječjem tjednu

 

naslovnica1U Dječjem tjednu, od 3. do 9 listopada 2011., pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić i njezini suradnici posjetit će odgojno-obrazovne i druge ustanove u kojima borave djeca i ugostit će djecu u svojim uredima u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu. U tim prilikama djeca će im predstaviti svoje projekte u području nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i govoriti o mogućnostima participacije (sudjelovanja) djece u društvu.

U srijedu 5. listopada Mila Jelavić posjetit će Osnovnu školu don Lovre Katića u Solinu. U petak 7. listopada u svome Uredu u Zagrebu ugostit će učenike Osnovne škole Josipa Račića iz Zagreba i srednjoškolce iz Šumarske i drvodjelske škole u Karlovcu. Savjetnice će posjetiti Dječji  dom sv. Terezije od malog Isusa u Zagrebu te zagrebački Učenički dom Tina Ujevića.

Istoga dana u splitskom uredu pravobraniteljice učenici Osnovne škole Bol iz Splita predstavit će svoje aktivnosti u području učenja o ljudskim/dječjim pravima.

Ured pravobraniteljice u Rijeci 5. listopada posjetit će  srednjoškolci iz Tehničke škole za strojarstvo i brodogradnju Rijeka, zatim će 6. listopada savjetnice pravobraniteljice posjetiti  Osnovnu školu “Petar Zrinski” u Čabru, a 7. listopada gostovat će na  konferenciji “Ključ za mir”, u OŠ Milana Brozovića u Kastvu.

U ured u Osijeku 6. listopada u posjet dolaze djeca iz Osnovne škole Borovo, koja u Borovu pohađaju nastavu na srpskom jeziku te će sa savjetnicima pravobraniteljice za djecu razgovarati o svome školovanju. Sljedećeg dana u ured dolaze djeca iz Društva Naša djeca u Osijeku, koja pripremaju niz svojih aktivnosti u Dječjem tjednu.

O svim ovim aktivnostima izvijestit ćemo detaljnije.