Svečano obilježavanje 60 godina rada Poliklinike SUVAG

Svečano obilježavanje 60 godina rada Poliklinike SUVAG

U Staroj gradskoj vijećnici u Zagrebu, 3. prosinca 2021., održano je svečano obilježavanje 60. obljetnice rada Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG. Svečanost je održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i pokroviteljstvom zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, koji su i osobno nazočili ovome događaju i pozdravili uzvanike. Uz njih, pozdravne govore održali su i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović, državni tajnik Ministarstva zdravstva Željko Plazonić i državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak.

Ravnateljica Poliklinike SUVAG Katarina Pavičić Dokoza u uvodnom je djelu naglasila kako je Poliklinika SUVAG jedinstvena i svjetski priznata zdravstvena ustanova koja provodi dijagnostiku govorno-jezičnih i komunikacijskih poremećaja, rehabilitaciju slušanja i govora, odgoj i obrazovanje djece oštećena sluha, te ujedno djeluje u području znanstveno-istraživačkih projekata. Programima dijagnostike i rehabilitacije obuhvaćeno je više od tisuću osoba dnevno. U sklopu Poliklinike SUVAG djeluju dječji vrtić i osnovna škola koje pohađa oko 500 djece. Više od 80 % pacijenata Poliklinike čine djeca s jezično-govornim i komunikacijskim poremećajima te gluha/nagluha djeca.

U okviru svečanog obilježavanja 60. obljetnice premijerno je prikazan film “Verbotonalni razgovori na sceni”, koji daje kratak pregled djelatnosti Poliklinike SUVAG uz kompilaciju scena iz dugogodišnjeg opusa SUVAG-ovih dječjih predstava. Ujedno je i promovirana stručna knjiga “Verbotonalni razgovori”, urednice Katarine Pavičić Dokoza.

Na svečanosti je, kao predstavnica Ureda pravobraniteljice za djecu, sudjelovala savjetnica Ivona Makvić Salaj.