U Opatiji započinje konferencija Eurochilda

U Opatiji započinje konferencija Eurochilda

U sljedeća tri dana, od 29. do 31. listopada 2018., u Opatiji se pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske održava konferencija međunarodne organizacije EUROCHILD “Gradimo bolju Europu s djecom: Pridružite nam se!” (Building a better Europe with children: All Aboard!). Na međunarodnoj konferenciji predstavit će se pozitivni primjeri načina na koje javni donositelji odluka na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini poštuju pravo djece da sudjeluju u donošenju odluka koje se odnose na život djece.

Konferencija će ugostiti oko 300 sudionika, uključujući predstavnike javnoga sektora, političare i stručnjake za prava djece, a među gostima će biti i oko stotinu djece iz cijele Europe. Uključivanjem djece i mladih u planiranje, pripremu i održavanje konferencije, i sama će konferencija biti primjer participacije djece.

Na konferenciji sudjeluje i pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević s trima predstavnicama svoje Mreže mladih savjetnika te s odraslim savjetnicama Danijelom Žagar i voditeljicom MMS-ovoga tima Davorkom Osmak Franjić. Jake snage MMS-a u Opatiji će predstavljati učenice Rea Turčinović, Martina Vidović i Lena Katarina Hrvatin.

Više o konferenciji doznajte ovdje.