U Osijeku djeca najavila Festival o pravima djece

U Osijeku djeca najavila Festival o pravima djece

osijekUnicefZajedničkom izvedbom pjesme “Kad se male ruke slože”, zborovi Centra “Ivan Štark” i osnovnih škola Svete Ane, Vladimira Becića, Franje Krežme, Antuna Mihanovića i Ivana Filipovića najavili su četvrto izdanje Festivala o pravima djece, koji ove godine ugošćuje Grad Osijek. Festival organizira UNICEF-ov ured za Hrvatsku, u suradnji s Uredom pravobraniteljice za djecu, Hrvatskim filmskim savezom i drugim partnerima.

Uz inkluzivne projekcije filmova za djecu i odrasle, dječje radionice i druge popratne aktivnosti za Osječane, festivalski filmski program djece i mladih bit će dostupan u osam hrvatskih gradova u kinima Cinestar (Dubrovnik, Osijek, Rijeka, Split, Šibenik, Varaždina, Zadar i Zagreb). Festival će se održati od 19. do 22. studenoga 2012. godine. Njegove sadržaje najavile su predstojnica UNICEF-ovog ureda za Hrvatsku Lora Vidović, tajnica Hrvatskog filmskog saveza Vera Robić, umjetnička direktorica festivala Tatjana Aćimović te poznati hrvatski glumci koji su sudjelovali u pripremi inkluzivnog festivala, pomažući u prilagodbi filmova kako bi njihov sadržaj bio dostupan i slijepoj i slabovidnoj djeci. Svi su filmovi popraćeni titlovima i prilagođeni i za gluhe.

U ovom atraktivnom događanju u središtu Osijeka, uime Ureda pravobraniteljice za djecu, sudjelovala je savjetnica Sanja Vladović. (Foto: www.unicef.hr)