Učenici COO Rijeka u riječkom uredu pravobraniteljice

Učenici COO Rijeka u riječkom uredu pravobraniteljice

Riječki ured pravobraniteljice za djecu 13. veljače 2019. posjetili su učenici 5. i 6. razreda te srednjoškolci iz Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka, sa svojim učiteljicama i socijalnom radnicom.

Učenici pohađaju izvannastavnu aktivnost “Građanski odgoj i obrazovanje” čiji je cilj pripremiti učenike za život u demokratskom društvu i osposobiti ih za sudjelovanje u javnom životu na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini.

U riječkom uredu pravobraniteljice za djecu savjetnica Danijela Žagar predstavila im je način rada pravobraniteljstva za djecu i Konvenciju o pravima djeteta. Posebno im je predstavila način rada područnih ureda,  rad sa strankama i po pojedinačnim predmetima, što ih je jako zanimalo. Pritom je istaknula važnost i vrijednost suradnje pravobraniteljice i njezinih savjetnika s djecom, koja se odvija i kroz susrete s učenicima u njihovim školama i posjete djece uredima pravobraniteljice, kroz rad Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu, a proteklih godina ostvarivala se i kroz suradnju sa srednjim umjetničkim školama u Hrvatskoj.

Učenici su savjetnici predstavili svoje aktivnosti u Centru, posebno kroz izvannastavnu aktivnost te su pripremili brojna pitanja na koja im je savjetnica odgovorila.