Zahvala darovateljima “Kofera punih prijateljstva”

Zahvala darovateljima “Kofera punih prijateljstva”

IvanaDNDGanjaU Maloj kući dječjih prava, u Uredu pravobraniteljice za djecu, 25. svibnja 2015. održana je mala svečanost na kojoj su predstavnici Društva Naša djeca (DND) grada Vinkovaca i Saveza društava Naša djeca Hrvatske zahvalili svima koji su se prošle i ove godine uključili u humanitarnu akciju “Kofer pun prijateljstva” i tako pomogli djeci stradaloj u prošlogodišnjim poplavama u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

 

Tom su prilikom predsjednik DND Vinkovci Mario Perković i voditeljica igraonice “Ganja” Antonija Spaić te programsko-organizacijska savjetnica Saveza DND Hrvatske Snježana Krpes podsjetili na početak rada s djecom koja su zbog poplava morala napustiti svoj dom. Tada je među prvima reagirao DND Vinkovci i organizirao igraonicu za djecu “Ganja” kako bi im omogućio da u igri i druženju lakše prebrode stresne okolnosti u kojima su se zatekla.

Snježana Krpes podsjetila je i da je u to vrijeme, u tijeku zbrinjavanja stanovništva stradalog u poplavama koje je u početku nužno bilo usmjereno na njihove egzistencijalne potrebe,  pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić pozvala društva “Naša djeca” da  pomognu kako bi se gdje god je moguće organizirali privremeni kutići za djecu s osmišljenim slobodnim aktivnostima za njih.

Osim tih aktivnosti, DND Vinkovci je u suradnji sa Savezom DND Hrvatske pokrenulo humanitarnu akciju “Pun kofer prijateljstva” za djecu s poplavljenih područja Vukovarsko-srijemske županije, kako bi svako dijete iz igraonice “Ganja” dobilo svoj kofer s najosnovnijim osobnim stvarima. Akcija je provedena u tri etape i trajala je od 6. listopada 2014. do 24. svibnja 2015., a prikupljenim sredstvima opremljeno je i dostavljeno ukupno 150 punih dječjih kofera.

Ganja

Na svečanosti su djevojčica i dječak iz igraonice “Ganja” uručili zahvalnice sudionicima humanitarne akcije i ispričali koliko su im značili darovani koferi, a osobito igračke i zabavne sitnice koje su se ondje našle kao dodatak uz odjeću, obuću, donje rublje i higijenski pribor. Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić istaknula je važnost ove akcije i zajedno s organizatorima Mariom Perkovićem Antonijom Spaić i Snježanom Krpes još jednom zahvalila svima koji su u njoj sudjelovali.