Izbornik

17. ljetna škola kineziologa

U Poreču je na 17. ljetnoj kineziološkoj školi, 25. lipnja 2008.  predavanje pod naslovom „Zaštićenost djece koja se bave sportom“ održala mr.sc. Maja Gabelica Šupljika, zamjenica pravobraniteljice za djecu.

 

Skup je organizirao  Hrvatski kineziološki savez pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Hrvatskog olimpijskog odbora i Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Sudionici su pokazali veliki interes za djecu koja su oslobođena pohađanja tjelesnog odgoja ili ga izbjegavaju, programe za nenasilje u dječjim domovima, programe odgoja za sport, učenike koji pokazuju neadekvatna ponašanja i specifične razvojne krize te za pretilu djecu od kojih kao da su mnogi, što se tiče tjelesnih aktivnosti, digli ruke.

Sva pitanja su značajna i od interesa Ureda pravobraniteljice za djecu, o njima se raspravljalo na skupu, iskazalo stajalište koje proizlazi iz orijentacije pravobraniteljstva za djecu u odnosu na dječja prava, te će na temelju njih, Ured inicirati ili podržati aktivnosti koje su umjerene najboljem interesu djece koja se bave sportom ili im on treba postati dostupan.