Izbornik

AZOP obilježio Europski dan zaštite podataka 28. siječnja

AZOP obilježio Europski dan zaštite podataka 28. siječnja

AZOPAgencija za zaštitu podataka AZOP) svečano je obilježila Europski dan zaštite podataka 28. siječnja u Gradskom kazalištu Komedija u Zagrebu. Uz ovo kazalište, u realizaciji prigodnoga programa surađivali su i Ravnateljstvo policije – Služba za prevenciju i Sveučilište Sjever iz Varaždina. Tom je prigodom, nakon svečanih obraćanja zamjenice ravnatelja AZOP-a Dubravke Dolenc i predstavnika drugih suorganizatora svečanosti, izvedena kazališna predstava pod nazivom “Tko se to šali s imenom mojim”, u izvedbi Dramskog studija Atelier iz Osijeka i režiji Ivana Kristijana Majića.

Predstava je inspirirana slučajevima koje je Agencija rješavala, a njezina je poruka da igra s osobnim podacima može biti komedija, triler, ali i drama te naposljetku -tragedija, istaknula je D. Dolenc. Ona je izvijestila i kako AZOP svake godine obilježava 28. Siječnja, poznat i kao Dan privatnosti, nizom prigodnih aktivnosti, kao što su edukacije za građane, dani otvorenih vrata, konferencije uz prigodan program kojim se javnosti nastojalo približiti problematiku zaštite privatnosti.

Svečanosti u kazalištu Komedija nazočili su brojni predstavnici ministarstava, Grada Zagreba, akademske zajednice, pravobraniteljskih institucija, među kojima i pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić, saborski zastupnici, djeca i mladi te brojni drugi uzvanici.
Više o ovom događanju pročitajte ovdje.