Izbornik

Centar Izvor Selce – stoljeće rada za dobrobit djece

Centar Izvor Selce – stoljeće rada za dobrobit djece

Centar za pružanje usluga u zajednici Izvor Selce ove godine obilježava 100. godišnjicu postojanja. U proteklome stoljeću djelovanja mijenjao je i ime i koncepciju rada – najprije se u njemu ostvarivala skrb o djeci u sklopu Dječjeg oporavilišta, zatim je bio Dom za djecu, a danas je Centar za pružanje usluga u zajednici. Tijekom ove godine Centar Izvor Selce priredio je niz aktivnosti kojima je, pod motom “Sto puta bolje”, obilježio jubilarnih 100 godina postojanja ustanove.

Završna svečanost održana je 22. studenoga 2018. u Hotelu Omorika u Crikvenici. Na svečanosti je prikazan dokumentarni film o ovoj ustanovi za djecu, a u prigodnome programu nastupila su i djeca. Mnogobrojni gosti u toj su prigodi uputili Izvoru Selce iskrene čestitke i isticali pohvale radu i entuzijazmu ravnatelja Nikice Sečena i cijelom timu ustanove.

Među gostima na svečanosti bila je i savjetnica pravobraniteljice za djecu Ana Albrecht Čekada, koja je istaknula da je Centar Izvor Selce primjer dobre prakse koji pokazuje kako se u skrbi o djeci uvijek valja voditi najboljim interesom djece. Također je čestitala Centru Izvor Selce na dosadašnjim uspjesima i zaželjela njegovome timu uspjeh u daljem radu.