Izbornik

Djeca iz DND Zabok posjetila pravobraniteljicu

DNDZabok malaTridesetak djece, članova Društva “Naša djeca” Zabok, posjetilo je 9. svibnja 2017. Malu kuću dječjih prava i družila se s pravobraniteljicom za djecu Ivanom Milas Klarić. Djevojčice i dječaci iz Zaboka opisali su pravobraniteljici što sve rade na radionicama, susretima i mnogobrojnim aktivnostima u DND-u Zabok sa svojom voditeljicom Jasenkom Borovčak i njezinim suradnicima, a potom su željeli doznati ponešto o tome što i kako radi pravobraniteljica za djecu na svojem svakodnevnom poslu.

Bogate i raznovrsne aktivnosti djece iz Zaboka više su puta bile predstavljane i u medijima te na mnogim manifestacijama i susretima društava “Naša djeca” iz cijele hrvatske. Osobito se ističu njihove dječje radionice zdravog kuhanja, iz kojih su proizašle i dječje kuharice s jednostavnim receptima i mnogobrojne akcije zagovaranja zdrave prehrane.

DNDZabok velPoznat je i njihov zbor “Zabočki mališani”, zatim Međunarodni festival dječjeg filma Kiki te brojne humanitarne i druge akcije za djecu i razne inicijative poticanja volontiranja djece i mladih.

DNDZabok vel3

U zabočkom DND-u uvijek je veselo i zabavno, što su mali gosti i pokazali pravobraniteljici otpjevavši joj svoju “himnu” u kojoj ističu važnost dječjih prava, igre i zabave ali i aktivnog sudjelovanja djece u rješavanju važnih “dječjih”pitanja u zajednici.

DNDZabok vel2A

Mnogo pitanja imali su i oni za pravobraniteljicu Ivanu Milas Klarić, iako su i sami već postali pravi znalci za pojedine teme o pravima djeteta. Na kraju su razgledali i izložbu “Poznajem i poštujem dječja prava” postavljenu u Maloj kući dječjih prava.