Izbornik

Edukacija mladih u projektu “Mladi za ravnopravno društvo”

Edukacija mladih u projektu “Mladi za ravnopravno društvo”

U sklopu projekta “Mladi za ravnopravno društvo”, u Zagrebu je 4. listopada 2019. održana edukacija za mlade, učenike srednjih škola i studente koji su uključeni u provedbu projekta. Projekt provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava, u partnerstvu s Gradom Zagrebom, uz sudjelovanje Prve gimnazije i Učeničkog doma Škole za primalje u Zagrebu kao suradničkih organizacija, te uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Cilj edukacije je omogućiti mladima dodatno stjecanje znanja o mogućnostima aktivnog uključivanja u postizanje pozitivnih društvenih promjena kroz rad institucija i organizacija civilnog društva. Na edukaciji su, uz voditeljice iz Ženske sobe – Centra za seksualna prava Kristinu Mihaljević i Antoniju Hojt Ilić, izlaganja održale Mija Rakarić iz Volonterskog centra Zagreb, Anamarija Sočo iz Organizacije Status M, Kristina Ivanović kao predstavnica Grada Zagreba, Josip Grgić iz Ureda pravobraniteljice za ravnopravnost poslova, Sanja Cesar iz Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (CESI) te savjetnica pravobraniteljice za djecu Davorka Osmak Franjić.

Savjetnica pravobraniteljice za djecu govorila je tom prilikom o pravu djece na sudjelovanje ili participaciju u društvu te je polaznicima edukacije predstavila rad Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu.