Izbornik

Godišnji sastanak UNICEF-a i Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH

Na zajedničkom godišnjem sastanku UNICEF-a i Ministarstva vanjskih i europskih poslova, koji je održan 8. veljače 2023. u Zagrebu, sudjelovali su predstavnici različitih resora i institucija koje su partneri i suradnici u provedbi različitih programa Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, te su izvijestili o rezultatima ostvarenim tijekom 2022. godine. Među njima je bila i pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević, koja je izvijestila o aktivnoj suradnji svojega Ureda, te aktivnostima Mreže mladih savjetnika u pojedinim UNICEF-ovim projektima.

Na sastanku je, nakon pozdravnih govora državnog tajnika iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova Frane Matušića i predstojnice Ureda UNICEF-a za Hrvatsku  Regine Castillo, putem video-snimke prikazan sažeti pregled ključnih zajedničkih postignuća u 2022. godini. Mladi ambasadori UNICEF-a govorili su o uključivanju adolescenata i mladih u programe UNICEF-a u 2022. godini.

Pravobraniteljica je istaknula važnost Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj kao poveznice i koordinatora različitih sustava u brojnim aktivnostima koje utječu na podizanje kvalitete života djece i mladih u Republici Hrvatskoj. Pohvalila je prepoznavanje prioritetnih područja u zaštiti djece kao i pružanje podrške djeci, naglasivši pri tome prilagođavanje UNICEF-ovih projekata i aktivnosti aktualnim izazovima i situacijama.

Zamjenica predstojnice Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Ana Dautović predstavila je plan aktivnosti za 2023. u okviru novog Plana suradnje Vlade RH i UNICEF-a za razdoblje od 2023. do 2027. godine.