Izbornik

HTV-ov “Školski sat” s MMS-om

HTV-ov  “Školski sat” s MMS-om

skolski_satEmisija “Školski sat” prikazana u ponedjeljak 24. listopada 2011. velikim je dijelom bila posvećena radu Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu ili MMS-a. Gosti u studiju bili su član MMS-a Hrvoje Korbar iz Zagreba i pravobraniteljica Mila Jelavić. A u emisiji je prikazan i prilog snimljen u Splitu sa splitskim članicama MMS-a Piom Baban, Željkom Galić, Gabrielom Marin, Tinom Parčinom i Marijom Mlačić, koje su dinamično opisale što im znači Mreža mladih savjetnika.

Glavne teme emisije bile su nasilje među djecom u školi i kako ga spriječiti te sudjelovanje djece ili participacija u životu zajednice i mogućnosti utjecanja djece i mladih na odluke koje utječu na njihov život. U sklopu druge teme predstavljen je MMS, njegova svrha, nastanak i način rada, a naročita pažnja posvećena je godišnjem sastanku MMS-a, održanom u Valbandonu od 9. do 11. rujna 2011.

Hrvoje je predstavio i Akcijski plan MMS-a koji je donesen na tom sastanku. Pravobraniteljica je potvrdila da je zahtjeve iz tog akcijskog plana uvrstila u svoje preporuke Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa za školsku godinu 2011./2012., istaknuvši da je riječ o preporukama djece, članova MMS-a.