Izbornik

Humanitarna akcija u Požegi – Hoćemo i MI svoj centar

Humanitarna akcija u Požegi – Hoćemo i MI svoj centar

Pozega_1Na poziv Udruge roditelja djece s teškoćama u razvoju “MI” iz Požege, pravobraniteljica Mila Jelavić sudjelovala je 14. studenoga  2010. u humanitarnoj akciji u Požegi “Hoćemo i MI svoj centar”, kako bi i osobno pomogla u akciji prikupljanja sredstava za izgradnju i opremanje centra za djecu s teškoćama.

U sklopu ove akcije organiziran je koncert na kojem su nastupili brojni izvođači, a prihod od ulaznica namijenjen je Udruzi “MI” za opremanje zgrade u kojoj će se provoditi fizikalna terapija i rehabilitacija djece s teškoćama u razvoju. Prikupljenim sredstvima nabavit će se i specijalno vozilo za prijevoz djece, uredit će se okoliša te izgraditi i opremiti prostor za hipoterapiju, pružanje usluga didaktičke i senzoričko-integracijske terapije za djecu s teškoćama.

U sklopu humanitarne akcije organiziran je i “call centar” u kojem je pravobraniteljica sudjelovala, zajedno s drugim pozvanim gostima, tako što je odgovarala na upite mnogih građana koji su za vrijeme ove akcije zvali telefonom te i na taj način dali potporu izgradnji centra za djecu s teškoćama u razvoju.