Izbornik

Konferencija projekta “Ne toleriraj. REAGIRAJ!”

Konferencija projekta “Ne toleriraj. REAGIRAJ!”

internet nasiljeU sklopu projekta “Ne toleriraj. REAGIRAJ!” udruga ZAMISLI održala je konferenciju 5. veljače 2105. u prostoru Tribina grada Zagreba. Riječ je o projektu podržanom od Ministarstva socijalne politike i mladih, koji je sastavni dio kampanje “NE govoru mržnje na internetu”, poznatijoj pod nazivom “Dislajkaj mržnju”. Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić na konferenciji je održala izlaganje “Elekroničko nasilje nad djecom i mladima – stanje i trendovi u Hrvatskoj”.

 

Na konferenciji je sudjelovalo niz izlagača iz institucija Pučkog pravobranitelja, Agencije za zaštitu osobnih podataka, Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba, Uprave kriminalističke policije MUP-a, Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu i drugi. Više izlaganja odnosilo se na problem govora mržnje na društvenim mrežama i internetu općenito, a tri izvjestitelja govorila su o elektroničkom nasilju nad djecom i mladima.

Govoreći o toj temi pravobraniteljica Ivana Milas Klarić posebno se osvrnula na sudjelovanje djece u projektu i pohvalila takvu praksu, osobito to što su djeca bila uključena i kao autori filmova o ovoj tematici, od kojih su neki bili i nagrađeni u kategorijama osnovnih i srednjih škola.