Izbornik

Članovi MMS-a izabrali svoje nasljednike

Članovi MMS-a izabrali svoje nasljednike

JezercicaU Donjoj Stubici su 26. i 27. rujna 2014. provedeni izbori novih članova Mreže mladih savjetnika (MMS-a) pravobraniteljice za djecu. Dosadašnji članovi MMS-a, čiji je mandat trajao od 2012. do kraja rujna 2014., pažljivo su pročitali sve pristigle prijave zajedno sa stručnim timom Ureda pravobraniteljice za djecu. Na temelju njihovih glasova svaki je kandidat sakupio određeni broj bodova prema kojem se rangirao na ljestvici. Na taj je način izabrano ukupno 20 novih članova koji će sljedeće tri godine savjetovati pravobraniteljicu za djecu i aktivno sudjelovati u radu Mreže.

 

Odabrani su članovi iz raznih dijelova Hrvatske, različitih interesa, hobija i životnih situacija. Ovi su izbori ujedno bili prilika i da se dosadašnji članovi Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu pozdrave s pravobraniteljicom te joj daju preporuke i savjete za buduće inicijative i rad.

Sva djeca koja su se javila na natječaj sljedećih će dana dobiti pismo u kojem će biti obaviješteni o ishodu njihove prijave na natječaj za MMS. Kako je planirano, tijekom listopada održat će se sastanci s izabranim članovima MMS-a i pripreme za početak rada novog saziva Mreže.

Svoj djeci koja su se odazvala našem pozivu na natječaj zahvaljujemo na želji za sudjelovanjem u promicanju prava djece te ih pozivamo da prate aktivnosti, rad i prijedloge mladih savjetnika MMS-a, da posjete našu web stranicu azanas.dijete.hr i www.dijete.hr te da nam svoje prijedloge u vezi sa zaštitom prava djece šalju na adresu mojglas@dijete.hr, koja je predviđena upravo za obraćanja djece.

Jezercica 2