Izbornik

Međunarodna znanstveno-stručna konferencija “Unaprjeđenje kvalitete života djece u mladih” u Istanbulu

Međunarodna znanstveno-stručna konferencija “Unaprjeđenje kvalitete života djece u mladih” u Istanbulu

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević i njezina savjetnica Ana Babić od 21. do 23. lipnja 2024. sudjelovale su na Međunarodnoj znanstveno-stručnoj konferenciji „Unaprjeđenje kvalitete života djece i mladih“ u Istanbulu. Organizator konferencije bio je Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Tuzli i Udruženje za podršku i kreativni razvoj djece i mladih.

Na konferenciji su sudjelovali brojni stručnjaci i znanstvenici iz područja odgoja i obrazovanja i zdravstva. Teme konferencije odnosile su se na unaprjeđenje kvalitete života različitih uzrasta s fokusom na djecu, mlade i odrasle osobe s invaliditetom. U okviru konferencije pravobraniteljica za djecu i njezina savjetnica predstavile su instituciju Pravobranitelja za djecu te održale izlaganje na temu “Uloga pravobraniteljice za djecu u unaprjeđenju života djece na hrvatskim otocima”.

U svojem izlaganju pravobraniteljica i njezina savjetnica ukazale su na obilježja odrastanja djece u otočnim dijelovima Hrvatske te predstavile ulogu i dosadašnje aktivnosti institucije pravobraniteljice koje su utjecale na unaprjeđenje kvalitete života djece na hrvatskim otocima.