Izbornik

Međunarodna konferencija “Modeli udomiteljstva”

Međunarodna konferencija “Modeli udomiteljstva”

UdomiteljstvoU organizaciji Foruma za kvalitetno udomiteljstvo, UNICEF-a i Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, 26. listopada 2011. u Zagrebu je održana međunarodna konferencija “Modeli udomiteljstva”. Uz međunarodne i domaće izlagače rad konferencije pratili su brojni predstavnici centara za socijalnu skrb, udomitelji te udomljena djeca i mladi.

Uvodna izlaganja na konferenciji održale su predstavnica Foruma za kvalitetno udomiteljstvo Ankica Milić, koja je predstavila projekt “Zajedničkim naporima do ostvarenja dječjih prava u Hrvatskoj” te doc. dr. sc. Maja Laklija, koja je predstavila rezultate istraživanja “Modeli udomiteljstva u Europi”.

Izlaganja su održali i predstavnici iz Francuske, Škotske i Slovenije predstavljajući modele udomiteljstva svojih zemalja.

U izlaganju ravnateljice Uprave za socijalnu skrb pri Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi Tatjane Katkić Stanić, istaknuti su planovi budućeg razvoja udomiteljstva, postojeća zakonska regulativa kao i problemi s kojima se susreću stručni djelatnici, udomitelji, ali i udomljena djeca. Bilo je govora i o načinima promocije udomiteljstva.

Konferenciji je nazočila i savjetnica pravobraniteljice za djecu Lidija Petrović.