Izbornik

Obilježavanje Dana odgoja bez batina

Obilježavanje Dana odgoja bez batina

Tic.Odgoj bez batinaPrigodnim zajedničkim aktivnostima djece i odraslih Dječji dom “Tić” Rijeka obilježio je 29. travnja 2014. Dan odgoja bez batina. Kroz rad u malim grupama, u kojima su sudjelovali Ambasadori “Tića” – po dvoje učenika šestog razreda iz svake osnovne škole u Rijeci – zajedno s djelatnicima Dječjeg doma “Tić”, djeca su se upoznala s djelovanjem i ovlastima raznih institucija u vezi sa zaštitom djece od nasilja.

 

Naime, u skupine s djecom bili su uključeni predstavnici Odjela maloljetničke delikvencije Policijske uprave primorsko-goranske, Ureda pravobraniteljice za djecu, Centra za socijalnu skrb Rijeka i Osnovne škole Škurinje, koji su prikazali rad institucija iz kojih dolaze i objasnili njihove nadležnosti, ulogu i postupanje u situaciji tjelesnog kažnjavanja i drugih oblika nasilja nad djecom. Cilj ove aktivnosti bio je podizanje svijesti o štetnosti i nedopuštenosti tjelesnog kažnjavanja djece. Djeca su na kraju izradila plakate koje će odnijeti u svoje škole i prezentirati ih ostalim učenicima.

Na ovom tradicionalnom obilježavanju Dana odgoja bez batina sudjelovala je savjetnica pravobraniteljice za djecu Danijela Žagar.