Izbornik

Održan Državni stručni skup edukacijskih rehabilitatora

Ivona AZOO drzavni skupU Krapinskim Toplicama je od 6. do 8. rujna 2017. održan Državni stručni skup edukacijskih rehabilitatora Republike Hrvatske pod nazivom “Planiranje i programiranje rada edukacijskih rehabilitatora”, u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje. Prvi dan skupa osmišljen je kao okrugli stol na kojem se govorilo o profesionalnim izazovima u pružanju podrške institucijama odgojno-obrazovnog sustava u procesu edukacijskog uključivanja djece s teškoćama u razvoju. Druga dva dana bila su namijenjena za praktični rad, radionice i prikaz primjera dobre prakse.

Na skupu je sudjelovao veliki broj edukacijskih rehabilitatora, logopeda, pedagoga, psihologa, učitelja i nastavnika koji sudjeluju u procesu edukacijskog uključivanja djece s teškoćama u razvoju unutar svojih institucija (vrtića, škola te centara za odgoj i obrazovanje). Sudionici skupa stekli su vrijedna znanja iz metodike edukacijske rehabilitacije te su dobili smjernice za izradu posebnih programa, programa rada stručnih suradnika i priprave za izvođenje nastave i pratećeg praktičnoga rada za nastavu.
Na skupu je sudjelovala i savjetnica pravobraniteljice za djecu Ivona Salaj koja je, u sklopu okrugloga stola, govorila o ulozi Ureda pravobraniteljice za djecu te podršci koju on pruža djeci i roditeljima kao i odgojno-obrazovnim institucijama u procesu edukacijskog uključivanja djece s teškoćama u razvoju.