Izbornik

Otvoren područni ured pučke pravobraniteljice u Splitu

Otvoren područni ured pučke pravobraniteljice u Splitu

Otvorenje Podrunog ureda u Splitu

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović otvorila je 21. rujna 2015. svoj Područni ured u Splitu, na adresi Mažuranićevo šetalište 8a. Ovo je, uz onaj u Rijeci i Osijeku, treći Područni ured pučke pravobraniteljice otvoren u posljednjih godinu dana. Time je i građanima južne Hrvatske približena institucija pučkog pravobranitelja, kao opunomoćenika Hrvatskoga sabora za promicanje i zaštitu ljudskih prava i sloboda, kao središnjeg tijela za suzbijanje diskriminacije te tijela nadležnog za obavljanje poslova Nacionalnog preventivnog mehanizma.

U toj su prigodi sudjelovali i župan Splitsko-dalmatinske županije Zlatko Ževrnja, splitski gradonačelnik Ivo Baldasar te predsjednica udruge Most i članica Savjeta za ljudska prava pučke pravobraniteljice Đordana Barbarić, koji su pozdravili dolazak ove institucije u Split.
Predstavljanje Područnog ureda održano je istoga dana u prostorijama Pravnog fakulteta u Splitu, u nazočnosti predstavnika jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, ustanova, institucija i civilnog sektora. Više o tome pročitajte ovdje.
Na predstavljanju je sudjelovala i savjetnica pravobraniteljice za djecu Branka Reić Kukoč.