Izbornik

Peta obljetnica rada Obiteljskog centra Primorsko-goranske županije

Peta obljetnica rada Obiteljskog centra Primorsko-goranske županije

Rijeka

 

U Vijećnici Grada Rijeke 9. srpnja 2012. Obilježena je peta obljetnica Obiteljskog centra Primorsko-goranske županije. Nakon uvodnih riječi ravnateljice Obiteljskog centra Gordane Stolfa i predstavnice Ministarstva socijalne politike i mladih Vlaste Grgec-Petroci, prof. dr. sc. Jasminka Zloković održala je izlaganje “Mogućnosti osnaživanja suvremene obitelji” a prof. dr. sc. Nenad Hlača izlaganje “Pokušaj definiranja obitelji danas”.

Potom je predstavljena retrospektiva rada ovog Obiteljskog centra od njegova osnutka. Obiteljski centar Primorsko-goranske županije osnovalo je Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti 2006., sa svrhom podizanja kvalitete života djece, mladeži i svih članova obitelji te poticanja odgovornog roditeljstva. Proteklih godina mnogi su potražili njihovu pomoć i podršku, a institucije koje rade s roditeljima i djecom prepoznale su ga kao važnog partnera  u pružanju pomoći.

Potražiti pomoć znak je odgovornosti, a ne slabosti – geslo je ove ustanove pod kojim je objavljen i Zbornik Obiteljskog centra Primorsko-goranske županije, kao podsjetnik na prvih pet godina rada Obiteljskog centra. Na skupu je predstavljen Zbornik koji opisuje niz situacija i teškoća, u kojima je roditeljima, djeci, mladima i partnerima te osobama s teškoćama u razvoju i invaliditetom potrebno pružiti pomoć i podršku. Skup je pratila savjetnica pravobraniteljice za djecu Danijela Žagar. (Foto: www.rijeka.hr)