Izbornik

Podrška projektu “Uz nas niste sami”

Uz nas niste sami HRT slikaHinaNa kraju humanitarnog tjedna i projekta Uz nas niste sami, usmjerenog djeci oboljeloj od zloćudnih bolesti i njihovu liječenju, na Hrvatskoj radioteleviziji 14. svibnja 2017. održan je humanitarni koncert. Cilj ovoga koncerta, kao i cijeloga projekta, bio je prikupiti sredstva za opremanje laboratorija Zavoda za dječju onkologiju i hematologiju Dr. Mladen Ćepulić Klinike za dječje bolesti Zagreb u okviru humanitarne akcije udruge Phoenix Vjeruj u ljubav.
Za vrijeme koncerta na HRT-u je organiziran pozivni centar u kojem su osobe iz političkog i javnog života Hrvatske, kao i predstavnici različitih institucija koje se skrbe o djeci, njihovim potrebama i pravima, primali pozive građana koji su tim putem donirali prilog za humanitarnu akciju. Kao predstavnica Pravobranitelja za djecu u pozivnom centru bila je i zamjenica pravobraniteljice za djecu Maja Gabelica Šupljika.
HRT je objavio da je u ovoj humanitarnoj akciji prikupljeno 830 tisuća kuna, što je i više od potrebnoga iznosa za opremanje laboratorija Zavoda za dječju onkologiju i hematologiju u Zagrebu. (Foto: HINA)