Izbornik

Posjet Osnovnoj školi Vinka Žganca u Zagrebu

Posjet Osnovnoj školi Vinka Žganca u Zagrebu

P4080259Pravobraniteljica Mila Jelavić posjetila je 8. travnja 2009. učenike prvog i trećeg razreda Osnovne škole Vinka Žganca u Zagrebu te porazgovarala s njima i njihovim učiteljicama, ravnateljicom škole i stručnim suradnicama. S pravobraniteljicom su bile i njezine savjetnice Tanja Opačak i Maja Flego.

Osnovna škola Vinka Žganca ima 850 učenika, a nedovoljno prostora te se nastava odvija u turnusima. Blagovaonica, knjižnica, nastavnički kabineti i dijelovi hodnika adaptirani su u učionice, kako bi škola mogla organizirati rad u dva, umjesto u nekadašnja tri turnusa. Nažalost, u takvim uvjetima nema mjesta za organizaciju produženog boravka koji bi im svima dobro došao. Posebnost je ove škole to što u izbornoj nastavi, uz katolički, ostvaruje i islamski vjeronauk te provodi projekt “Tolerancija i suživot”.

Učenici su, u iščekivanju uskršnjih praznika i skorog završetka nastave, bili u posebnom raspoloženju, a posjet pravobraniteljice ih je pomalo iznenadio. Ipak “trećaši” su pokazali da poznaju dječja prava i spremno su ih nabrajali.

(Foto)