Izbornik

Posjet predsjednika Nacionalnog vijeća za ljudska prava i veleposlanice Kraljevine Maroko

Posjet predsjednika Nacionalnog vijeća za ljudska prava i veleposlanice Kraljevine Maroko

Ured pravobraniteljice za djecu posjetio je  4. svibnja 2018. predsjednik Nacionalnog vijeća za ljudska prava Kraljevine Maroko Driss El  Yazai i veleposlanica Kraljevine Maroko Nour El Houda Marrakchi sa suradnicom.

Predsjednik marokanskog Nacionalnog vijeća za ljudska prava boravi u Hrvatskoj u sklopu održavanja konferencije o razvoju ljudskih prava u Maroku. Na konferenciji je bilo riječi i o ulozi institucije Pučkog pravobranitelja u Hrvatskoj te o specifičnostima Maroka u području ljudskih prava.

Gosti su se sastali s pravobraniteljicom za djecu Helencom Pirnat Dragičević i njezinom zamjenicom Majom Gabelicom Šupljikom. Razgovarali su o institucijama za zaštitu ljudskih prava u svojim zemljama, o modelima pravobraniteljskih institucija, posebice onih za dječja prava, o dječjoj participaciji i načinima zaštite i promocije dječjih prava, o različitim područjima rada i najčešće kršenim pravima djece, doprinosu UNICEF-a zaštiti dječjih prava te o kontaktima institucija za zaštitu prava djece s UN-ovim Odborom za prava djeteta.

Gosti su također posjetili Malu kuću dječjih prava pri Uredu pravobraniteljice i razgledali izložbu radova učenika Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok “Poznajem i poštujem dječja prava”.