Izbornik

Posjet Zatvoru u Rijeci

Posjet Zatvoru u Rijeci

Zatvor Rijeka 1U sklopu lipanjske paneuropske kampanje za djecu čiji su roditelji u zatvoru, koju pod nazivom “Zločin nije moj, ali kazna ipak jest!” (Not my crime, still my sentence) već šest godina provodi i koordinira organizacija COPE (Children of Prisoners Europe) čiji je član i pravobraniteljica za djecu, savjetnica pravobraniteljice Danijela Žagar posjetila je 30. lipnja i 1. srpnja 2016. Zatvor u Rijeci.
Radi uvida u uvjete u kojima se odvijaju posjeti djece roditeljima zatvorenicima, kao i u uvjete u kojima maloljetnici izvršavaju mjeru istražnoga zatvora savjetnica je razgovarala s upraviteljem Zatvora u Rijeci Josipom Grgurićem te službenicima odjela tretmana i odjela osiguranja.
Posebnu pozornost posvetila je prostornim uvjetima u kojima se odvijaju posjeti djece roditeljima u zatvoru, kao i kvaliteti i načinima ostvarivanja njihovog kontakta te informiranju o programima i aktivnostima za zatvorenike čiji je cilj održavanje i unapređivanje roditeljstva za vrijeme izvršavanja zatvorske kazne.