Izbornik

Pravobraniteljica s učenicima OŠ Bartola Kašića u Zagrebu

Pravobraniteljica s učenicima OŠ Bartola Kašića u Zagrebu

Kana i IMKPravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić i njezina savjetnica Davorka Osmak Franjić posjetile su 18. svibnja 2015. Osnovnu školu Bartola Kašića u Zagrebu. Tijekom obilaska su sudjelovale u prezentaciji o radu institucije Pravobranitelja za djecu i Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu, koju je predstavnicima Vijeća učenika škole, učenicima svog razreda i zainteresiranim nastavnicima održala Kana Halić Kordić, učenica 8.d razreda i članica Mreže mladih savjetnika.

 

Nakon Kaninog izlaganja, pravobraniteljica je s učenicima razgovarala o pravima djece, o njihovom životu u školi i odgovarala na njihova pitanja. Tijekom boravka u školi pravobraniteljica je, na poziv profesorice Marine Zlatarić, voditeljice školske filmske grupe te mladih školskih filmaša, među kojima je i MMS-ovka Kana, dala intervju za potrebe dokumentarnog filma o dječjim pravima koji priprema ova veoma aktivna i uspješna učenička filmska grupa.

U nastavku posjeta, pravobraniteljica za djecu i njezina savjetnica razgovarale su s ravnateljem škole, Marijanom Grbcem i pedagogom Vilimom Kovačem o temama koje se odnose na organizaciju rada škole, suradnju škole s drugim institucijama, načinu na koji se škola nosi sa svakodnevnim izazovima vezanim za odgojno-obrazovni rad s djecom i o suradnji s roditeljima.

Ravnatelj i pedagog govorili su im o uspjesima koje učenici škole postižu na različitim natjecanjima, ali i o poteškoćama s kojima se suočavaju zbog dotrajalosti školske zgrade koja je sagrađena prije trideset godina. Pravobraniteljica je dobila i primjerak školskog lista učenika OŠ Bartola Kašića “Jarunski lopoč” iz kojeg se možemo doznati mnogo toga o povijesti škole, ali i o tome kako učenici doživljavaju svoju školsku svakodnevicu. (Foto:http://os-bartola-kasica-zg.skole.hr)