Izbornik

Pravobraniteljice s predsjednicom Grabar-Kitarović

Pravobraniteljice s predsjednicom Grabar-Kitarović

 

predsjednicaKolinda1Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je 10. lipnja 2015. sve hrvatske pravobraniteljice: pučku pravobraniteljicu Loru Vidović, pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova Višnju Ljubičić, pravobraniteljicu za osobe s invaliditetom Anku Slonjšak i pravobraniteljicu za djecu Ivanu Milas Klarić.

Tom su joj prilikom pravobraniteljice predstavile svoj rad, djelokrug i ovlasti te su je izvijestile o područjima u kojima je nužno poboljšati zaštićenost ljudskih prava općenito, te posebno prava djece i osoba s invaliditetom, te se izboriti za ravnopravnost spolova.

U razgovoru su se dotakli i participacije djece i mladih u društvu, uočivši kako nedostatak kvalitetnog sustava obrazovanja pridonosi nerazumijevanju i neuključenosti mladih u društvene i političke procese iako se to od njih, kada dosegnu svoju punoljetnost, očekuje.   

Na prvom sastanku s pravobraniteljicama, predsjednica Grabar-Kitarović najavila je intenziviranje susreta sa svakom od pravobraniteljica kako bi se detaljnije analizirali problemi svakog područja.

Više o ovom susretu pročitajte ovdje. (Foto: http://predsjednica.hr/)