Izbornik

Predavanje studentima učiteljskih studija u Osijeku

Predavanje studentima učiteljskih studija u Osijeku

Na poziv profesora Željka Račkog s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta J. J. Strossmayera  u Osijeku, savjetnica pravobraniteljice za djecu Sanja Vladović održala je dva predavanja studentima treće godine studija – budućim učiteljima. U Osijeku je održala izlaganje 9. siječnja, a na drugoj lokaciji fakulteta u Slavonskom Brodu 10. siječnja 2020.

Studentima je govorila o Konvenciji o pravima djeteta, o konceptu dječjih prava te o stanju prava djece u Hrvatskoj. Ujedno im je predstavila instituciju pravobranitelja za djecu te način i ovlasti djelovanja Ureda u praksi, u raznim područjima zaštite prava djece s kojima će se zasigurno susretati u svom budućem radu.

Studenti su pokazali veliko zanimanje za temu te su s pitanjima i komentarima aktivno sudjelovali u raspravi. Posebice su korisnim ocijenili dio predavanja koji se odnosio na primjere iz prakse.

Ovaj oblik suradnje Ureda pravobraniteljice za djecu i Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku proteklih se godina pokazao uspješnim te će se nastaviti i ubuduće, za nove generacije studenata.