Izbornik

Predstavljanje psihoedukativne radne bilježnice „Moj izvor“

Predstavljanje psihoedukativne radne bilježnice „Moj izvor“

U Crikvenici je 1. veljače 2023. održano predstavljanje psihoedukativne radne bilježnice „Moj Izvor“ Centra za pružanje usluga u zajednici „Izvor“ Selce. Na predstavljanju radne bilježnice sudjelovala je savjetnica pravobraniteljice za djecu Danijela Žagar.

Radnu bilježnicu „Moj izvor“ predstavila je sama autorica – Barbara Blažić Šubat, psihologinja Centra za pružanje usluga u zajednici „Izvor“ Selce. Tom je prilikom istaknula kako se radi o interaktivnoj radnoj bilježnici koja pomaže i stručnjaku i djetetu, u rješavanju određene problematike, a zamišljena je i tematski prilagođena korisnicima usluge poludnevnog boravka.

Savjetnica pravobraniteljice za djecu Danijela Žagar naglasila je kako je Odbor za prava djeteta UN-a prošle godine u svojim zaključnim primjedbama o kombiniranom petom i šestom periodičnom izvješću Republike Hrvatske izrazio zabrinutost zbog sporog napretka procesa deinstitucionalizacije i transformacije, uz preporuku državi da osigura dovoljne alternativne mogućnosti za skrb u obitelji i zajednici za djecu koja ne mogu ostati u svojim obiteljima. Provedba socijalne usluge poludnevnog boravka Centra „Izvor“ Selce primjer je kako se mogu prevenirati rizična ponašanja djece i izdvajanja djece iz obitelji, te kako se djeci i obiteljima može pružiti odgovarajuća podrška u lokalnoj sredini (Foto: www.novilist.hr).