Izbornik

Predstavnice Udruge RODA s pravobraniteljicom

Predstavnice Udruge RODA s pravobraniteljicom

Rode sastanakU Uredu pravobraniteljice za djecu je 20. siječnja 2015. godine održan sastanak pravobraniteljice i njezinih suradnica s predstavnicama Udruge Roditelji u akciji – RODA. Predstavnice Udruge pravobraniteljicu su upozorile na zabrinjavajući praksu neetičnog reklamiranja nadomjestaka za majčino mlijeko te na to da još nije donesen Nacionalni program za zaštitu, promicanje i potporu dojenju. Ukazale su i na potrebu jačanja primaljstva kao i na probleme na koje nailaze trudnice, majke i očevi na tržištu rada.

 

Poseban naglasak na sastanku stavljen je na teme koje se neposredno odnose na djecu – pitanje sigurnosti djece na dječjim igralištima, kvalitetu prehrane djece u dječjim vrtićima i školama, sigurnost djece u prometu (pitanje kvalitete i sigurnosti autosjedalica, zaštita biciklista u prometu). Istaknut je i problem te potreba zaštite djece od štetnog utjecaja duhanskog dima u zatvorenom prostoru, pogotovo tijekom vožnje u automobilu.

Na sastanku sudjelovale Ivana Zanze i Branka Mrzić Jagatić iz Udruge RODA, pravobraniteljica Ivana Milas Klarić te njezina zamjenica Maja Gabelica Šupljika i savjetnica Davorka Osmak Franjić.