Izbornik

Projekt “Školsko poslijepodne samo za mene”

Projekt “Školsko poslijepodne samo za mene”

OS N.Tesla Rijeka

U Osnovnoj školi Nikola Tesla u Rijeci 14. prosinca 2015. svečano je otvoren novouređeni prostor namijenjen za provedbu projekta “Školsko poslijepodne samo za mene”, kojeg provodi škola uz financijsku potporu Zaklade “Hrvatska za djecu” pri Ministarstvu socijalne politike i mladih i Grada Rijeke.

Predstavljajući ovaj projekt njegova autorica i voditeljica psihologinja škole Orjana Marušić Štimac istaknula je da je riječ o projektu čiji je cilj razvijanje pozitivnog afektivnog odnosa prema školi i učenju te stjecanje navika, vještina i kompetencija koje nije moguće ostvariti tijekom redovne nastave.

Projektom je obuhvaćeno 16 učenika različite dobi s kojima rade volonteri, studenti Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, svakodnevno od 11.30 do 16 sati, a program je za korisnike besplatan. Uz ručak, za učenike je organiziran niz aktivnosti kao što su posjeti muzejima, kazalištima i kinima. U provođenju projekta sudjeluju brojni vanjski suradnici, pojedinci, ustanove i tvrtke: Nataša Vlah s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, trgovačko društvo Blato 1902 d.d., Muzej Grada Rijeke, Prirodoslovni muzej Rijeka, Art-kino Croatia Rijeka, Dječji odjel Stribor Gradske knjižnice Rijeka, Inkubator 3D printanje za djecu i mlade. Uz prigodan scenski nastup učenika OŠ škole Nikola Tesla, nazočnima se obratio i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, koji je istaknuo važnost ovog projekta, naglašavajući kako je zaklada “Hrvatska za djecu” do sada prepoznala nekoliko riječkih projekata.

Na svečanom otvaranju prostora u školi namijenjenoga za projekt “Školsko poslijepodne samo za mene”, prisustvovala je i savjetnica pravobraniteljice za djecu Danijela Žagar. (Foto: www.rijeka.hr)