Izbornik

Projekt “Poveži se bojom, približi se slikom”

Projekt “Poveži se bojom, približi se slikom”

Split bojaU Centru za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj u Splitu  14. studenoga 2014. predstavljen je projekt “Poveži se bojom, približi se slikom”. Projekt je to Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije koji provode djeca i mladi Centra za odgoj i obrazovanje “Slava Raškaj” Split i Centra za odgoj i obrazovanje “Juraj Bonači” Split, u suradnji  s predškolskim i školskim ustanovama u županiji.

 

Projektne aktivnosti prikupljanja radnog i ishodnog materijala realiziraju  se iskustvenim radionicama o temi: Boje, osjećaji i raspoloženje. Cilj projekta je skrenuti pozornost na potrebu očuvanja i unapređivanja mentalnog zdravlja djece s teškoćama u razvoju i odraslih s invaliditetom kroz multisektorsku i multidisciplinarnu suradnju.

U sklopu predstavljanja projekta održane su radionice “Što nas sve mogu naučiti djeca i mladi s posebnim potrebama/teškoćama?”. Na ti su radionicama korisnici projekta, zajedno s voditeljima, izrađivali tapiserije od predložaka nastalih u projektu na temu Osjećaji, raspoloženja, ljudske osobine, a u samim radionicama imali su prigodu sudjelovati i svi nazočni na predstavljanju projekta.

Na predstavljanju projekta sudjelovala je i savjetnica pravobraniteljice za djecu Ana Babić.