Izbornik

Rasprava o reorganizaciji centara za socijalnu skrb

Rasprava o reorganizaciji centara za socijalnu skrb

SZSS_sastanakStručni sastanak – okrugli stol “Učinci reorganizacije rada centara za socijalnu skrb na razinu zaštite dobrobiti i prava djece – korisnika usluga iz domene obiteljsko-pravne zaštite, zaštite djece s problemima u ponašanju, teškoćama u razvoju i djece pod skrbništvom”, održan je 12. prosinca 2011. na inicijativu pravobraniteljice za djecu, u njezinom Uredu u Zagrebu.

Na skupu su bili: ravnateljica Uprave za socijalnu skrb Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Tatjana Katkić Stanić, prof. dr. sc. Marina Ajduković sa Studijskog centra socijalnog rada na Pravnom fakultetu u Zagrebu, predstavnica Hrvatske udruge socijalnih radnika Jasna Cesarec te predstavnici centara za socijalnu skrb Daruvar, Dugo Selo, Jastrebarsko, Osijek, Rijeka, Split i Zagreb.

Ured pravobraniteljice za djecu je, prateći pojedinačne povrede prava djece iz domene rada i ovlasti centara za socijalnu skrb, te putem kontakata s korisnicima i stručnim radnicima, djelomično  upoznat s dosezima uvođenja promjena u organizaciji rada centara za socijalnu skrb, koje su uslijedile provedbom reforme sustava socijalne skrbi. S obzirom na interes pravobraniteljice za djecu i potrebu dobivanja jasne slike stanja, koja će se temeljiti ne samo na prijavama nezadovoljnih korisnika usluga, već i na primjerima dobre prakse i cjelovite analize, nametnula se potreba za sastankom i raspravom više zainteresiranih dionika.