Izbornik

Sastanak s predstavnicama Ženske sobe

Sastanak  s predstavnicama  Ženske sobe

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević i njezina savjetnica Gordana Filipović sastale su se 11. listopada 2018. s predstavnicama Ženske sobe – Centra za seksualna prava koje su im predstavile program “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela”.

Na sastanku je predstavljen program, ciljevi programa, projektne aktivnosti koje se provode radi unapređivanja sustava pružanja pomoći i podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela u Hrvatskoj te rezultati prvih šest mjeseci provedbe programa. Nositelj programa je Ženska soba, a program se provodi u partnerstvu sa sljedećih deset organizacija civilnoga društva: Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, Centar za građanske inicijative Poreč, Centar za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN, DEŠA – Dubrovnik, Udruga HERA Križevci – za zaštitu i promicanje ljudskih prava, Informativno pravni centar, Ženska grupa Karlovac KORAK, S.O.S. Virovitica – savjetovanje, osnaživanje, suradnja, SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko – zagorske županije, Zagorje i Udruga ZvoniMir.

Cilj  programa je osigurati pružanje pomoći i podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela u županijama u kojima nisu osnovani odjeli za podršku žrtvama i svjedocima.