Izbornik

Sastanak sa zastupnikom Europskog parlamenta Toninom Piculom

Sastanak sa zastupnikom Europskog parlamenta Toninom Piculom

Picula fotka 4Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić i njezine zamjenice Maja Gabelica Šupljika i Ester Radmilo sastale su se 6. srpnja 2015. sa zastupnikom u Europskom parlamentu Toninom Piculom i razgovarale s njim o temama iz područja zaštite prava i interesa djece te mogućnostima suradnje s Uredom pravobraniteljice.

Ovaj sastanak uslijedio je nakon prošlogodišnjeg poziva pravobraniteljice za djecu kandidatima za Europski parlament da postanu Prvaci prava djeteta i priključe se stotini kandidata za EP koji su to već postali, a zatim i poziva svim izabranim hrvatskim zastupnicima na suradnju i partnerstvo u zaštiti u promicanju prava djece.

Tonino Picula jedan je dvoje zastupnika koji su se odazvali pozivu pravobraniteljice i potpisali europski Manifest o dječjim pravima te tako postali Prvaci prava djece.

Na sastanku u uredu Tonina Picule tema razgovora bile su različite mogućnosti suradnje i razmjene informacija, posebice o djeci čiji su roditelji u zatvoru, zatim problem dostupnosti alkohola djeci te predstojeća konferencija o djeci čiji su roditelji u sukobu sa zakonom, koja će se održati u organizaciji pravobraniteljice za djecu 20. svibnja 2016. u Zagrebu.

Prošlogodišnji poziv pravobraniteljice za djecu upućen kandidatima za Europski parlament da i oni postanu Prvaci prava djece pročitajte ovdje.

Poziv pravobraniteljice izabranim članovima Europskog parlamenta iz Hrvatske pogledajte u privitku ove vijesti.