Izbornik

Šest godina splitskog projekta “Svi zajedno”

Šest godina splitskog projekta “Svi zajedno”

Šestu godinu provođenja Projekta podrške socijalnom uključivanju djece i mladih “Svi zajedno” Centar za socijalnu skrb Split obilježio je dodjelom zahvalnica suradnicima i podržavateljima za ostvarenu suradnju tijekom školske godine 2015./16. Svečanost je upriličena na Međunarodni dan solidarnosti 20. prosinca 2016., u prostorijama Gradske knjižnice Marka Marulića, koja je također uključena u ovaj hvalevrijedan projekt.

Okupljene suradnike i donatore pozdravio je v.d. ravnatelja Centra za socijalnu skrb Split Ante Bjažević te im zahvalio na doprinosu projektu, koji ujedno predstavlja i ostvarivanje dječjeg prava na sudjelovanje u sportskim i kulturnim aktivnostima.

Rezultate provođenja projekta u prošloj školskoj godini predstavila je voditeljica projekta, socijalna radnica Sanja Kuvačić. Tijekom školske godine 2015./2016., kroz Projekt „Svi zajedno”, u različite aktivnosti organiziranog slobodnog vremena i druge sadržaje uključeno je 278 djece i mladih. Veliki broj djece bio je uključen u više aktivnosti kroz godinu pa je evidentirano 378 aktivnosti. Projekt redovito sufinanciraju Grad Split, kroz Program za ostvarivanje prava i potreba djece Grada Splita i Splitsko-dalmatinska županija kroz Program javnih potreba u sustavu socijalne skrbi, a u školskoj godini 2015./2016. u financiranje projekta uključila se i Zaklada “Hrvatska za djecu”.

Osim njih, zahvalu za doprinos projektu primila su 94 suradnika uključena u projekt “Svi zajedno” u školskoj godini 2015./2016. (sportski klubovi, škole stranih jezika i drugi suradnici). Procijenjeno je da su u tom periodu realni troškovi projekta (članarine, školarine, putni i drugi troškovi) iznosili 700.000 kuna, od čega je iz projekta utrošeno 99.677 kuna, dok su za ostatak od oko 600.000 kuna zaslužni suradnici, koji su omogućili besplatno uključivanje djece slabijeg imovnog stanja u aktivnosti slobodnog vremena.

Ovom prilikom zahvalu su primili i mali i veliki ragbijaši Ragbi kluba “Nada” iz Splita te njihovi prijatelji, koji su djeci iz projekta “Svi zajedno”, u povodu blagdana Sv. Nikole, donijeli darove prema željama djece.

Svečanost dodjele zahvala pratila je savjetnica pravobraniteljice za djecu Branka Reić Kukoč.