Izbornik

Simulirana sjednica Hrvatskog sabora za učenike srednjih škola

Djeca u saboru simulirana sjednica 15U Hrvatskom saboru je 15. svibnja 2017. održana četvrta Simulirana sjednica Hrvatskog sabora za učenike srednjih škola, koju organizira Služba za građane Sabora u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje. Na sjednici, na kojoj je tema bio Zakon o mirenju, srednjoškolci i srednjoškolke su upozorili kako građani još uvijek ne znaju dovoljno o postupku mirenja kao izvansudskom načinu rješavanja sporova i slabo ga koriste te su iznijeli niz ideja kako to promijeniti.
U ime predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića sve zastupnike srednjoškolce pozdravio je njegov izaslanik, zastupnik Jasen Mesić, a obratio im se i potpredsjednik Sabora Ivan Vrdoljak. Simulirana sjednica Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola sastavni je dio kurikuluma Građanskog odgoja i obrazovanja kojim se promiče učenje za aktivno i odgovorno građanstvo i razvija demokratska politička kultura među mladima.
Kao predstavnica Ureda pravobraniteljice za djecu simuliranu sjednicu pratila je savjetnica pravobraniteljice prof. psihologije Davorka Osmak Franjić. (Foto: Hina/D. Cerić)