Izbornik

Sjednica Dječjeg gradskog vijeća Velike Gorice

Sjednica Dječjeg gradskog vijeća Velike Gorice

Velika GioricaNa sjednici Dječjega gradskog vijeća Velike Gorice, održanoj 30. rujna 2014., uoči Međunarodnog dana djeteta, dvadesetak djece-vijećnika iz velikogoričkih vrtića i osnovnih škola rešetali su pitanjima gradonačelnika Dražena Barišića i njegove suradnike. Pozdrave pravobraniteljice za djecu Ivane Milas Klarić djeci je u toj prilici prenijela njezina savjetnica Maja Flego.

 

Sjednicu je vodila predsjednica Dječjeg gradskog vijeća Antonija Radoš, učenica OŠ Eugena Kumičića. Na početku sjednice vijećnici su poslušali izvještaj o sudjelovanju svojih predstavnika na 8. susretu gradova i općina – prijatelja djece u Zaboku.

Većina pitanja malih vijećnika odnosila se na sigurnost u prometu i uređenje prometnica i objekata u neposrednoj blizini škola i vrtića, na uređenje igrališta i prostora za druženje djece i mladih. Bilo je i pitanja poput: kad će se popraviti krov na našem vrtiću i kad ćemo dobiti nove igračke; može li naš vrtić dobiti kontejnere za razvrstavanje otpada; kada će i djeca u Velikoj Gorici dobiti besplatne udžbenike; kada će svaki učenik moći koristiti tablet u nastavi; hoće li naša škola dobiti ormariće za učenike; hoće li nam grad omogućiti besplatne kazališne predstave…

Članovi Dječjeg gradskog vijeća obaviješteni su i da je za djecu s teškoćama u razvoju u školama na području Velike Gorice odobreno financiranje za ukupno 27 asistenata u nastavi pa ih je zanimalo kad će oni početi raditi.

Izaslanicu pravobraniteljice za djecu mali vijećnici pitali su može li pravobraniteljica pomoći da se djeca koja su još smještena u ustanovama što prije zbrinu u udomiteljskim obiteljima, a zanimalo ih je i hoće li se nastaviti rad Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice. (Foto: www.kronikevg.com)