Izbornik

Stručno-znanstveni skup “Razvoj i poremećaji identiteta u adolescenciji”

Stručno-znanstveni skup “Razvoj i poremećaji identiteta u adolescenciji”

Teen problemiU organizaciji Psihijatrijske bolnice za djecu i mladež iz Zagreba 18. rujna 2015. u Hrvatskom liječničkom zboru održan je stručno-znanstveni skup “Razvoj i poremećaji identiteta u adolescenciji”. Skup je bio namijenjen specijalistima i specijalizantima dječje i adolescente psihijatrije, psihijatrije, pedijatrije, obiteljske, školske medicine, javnog zdravstva, liječnicima drugih specijalnosti, psiholozima, socijalnim pedagozima, rehabilitatorima i logopedima, socijalnim radnicima, školskim pedagozima, nastavnicima te drugim zainteresiranim stručnjacima.
Cilj stručnog skupa bio je upoznati stručnjake s procesom formiranja identiteta u adolescenciji, kao i odstupanjima u razvoju identiteta što čini osnovu za patologiju ličnosti, te dijagnostičke i terapijske mogućnosti usmjerene na patologiju identiteta u adolescenciji kao osnovne karakteristike poremećaja ličnosti.
Na skupu su sudjelovale zamjenica pravobraniteljice za djecu Maja Gabelica Šupljika i savjetnica pravobraniteljice Davorka Osmak Franjić.