Izbornik

Susret s predstavnicom Udruge FICE Hrvatska

U Uredu pravobraniteljice za djecu u Zagrebu, 8. siječnja 2019. održan je sastanak s predstavnicom Udruge FICE Hrvatska Ljiljanom Ban. S njom je o aktualnoj problematici zaštite prava djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi razgovarala savjetnica pravobraniteljice za djecu Lidija Petrović.

FICE Hrvatska je nevladina neprofitna udruga čiji je cilj zaštita prava i poboljšanje uvjeta života djece, mladih i obitelji, posebno onih koji žive u teškim društvenim okolnostima, bez obiteljskog okruženja ili u rizičnim situacijama kao što su nasilje, ovisnosti, socijalna isključenost. Udruga je usmjerena na prevenciju te poticanje zdravih stilova života za djecu, mlade i obitelji i član je međunarodne mreže FICE International.

Gošća je predstavila rad Udruge FICE Hrvatska, s posebnim naglaskom na provedbu aktivnosti namijenih djeci i mladima u sustavu socijalne skrbi  i to u okviru međunarodne kampanje “Opening doors for Europe’s children” te  Erasmus+ projekta “LeaveCare-LiveLife”. Važan dio razgovora bio je posvećen temi o participaciji djece i mladih koji su u procesu izlaska iz skrbi, uz osvrt na iskustva Udruge FICE Hrvatske u provedbi participativnih grupa iz kojih su proizašle i preporuke djece i mladih za unapređivanje procesa izlaska iz sustava socijalne skrbi. Također su dogovoreni i daljnji oblici suradnje spomenute udruge i Ureda pravobraniteljice za djecu.