Izbornik

Svečano obilježen Dan Osječko-baranjske županije

Svečano obilježen Dan Osječko-baranjske županije

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku 1. lipnja 2019. održana je svečana sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije kojom je obilježen Dan Osječko-baranjske županije. Na svečanoj sjednici okupili su se brojni dužnosnici na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini, zatim predstavnici vjerskih zajednica, vojske i policije te predstavnici različitih institucija i organizacija civilnog društva s područja županije.

Uz predočenje projekata i postignutih ciljeva u djelovanju županije skup su pozdravili župan Ivan Anušić i predsjednik Skupštine Dragan Vulin. Okupljenima su se obratili i ministar Tomislav Tolušić uime predsjednika Vlade Republike Hrvatske, zatim Domagoj Mikulić uime predsjednika Hrvatskoga sabora te predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović. Predsjednica je tom prilikom istaknula kako je ravnomjeran i policentričan razvoj Hrvatske ključ demografske obnove Slavonije i cijele države.

Obilježavanje dana županije nastavljeno je umjetničkim programom u kojem su sudjelovala djeca i mladi, učenici umjetničkih škola i akademija te članovi kulturno umjetničkih udruga i društava.

Uz predstavnike drugih institucije u županiji u čijem je djelokrugu rad s djecom i za djecu, na poziv župana, na svečanoj sjednici bila je i savjetnica pravobraniteljice za djecu u njezinom  regionalnom uredu u Osijeku Sanja Vladović. (Foto: Hina)