Izbornik

Ured za obitelj Riječke nadbiskupije obilježio 15 godina rada

RI nadbiskupija

U ponedjeljak, 12. lipnja 2017., u Velikoj dvorani Nadbiskupskog ordinarijata u Rijeci svečano je proslavljena 15. obljetnica rada Ureda za obitelj Riječke nadbiskupije. Pozdravnu riječ uputio je generalni vikar Riječke nadbiskupije mons. Emil Svažić, koji je istaknuo kako je proslava prigoda za posvješćivanje važnosti obitelji u Crkvi i društvu. Voditelj Ureda za obitelj mons. Ivan Nikolić izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim radom Ureda, kao i odazivom obitelji na programe koje organizira Ured za obitelj.

 

Voditelj Ureda HBK za život i obitelj Petar- Krešimir Hodžić prenio je čestitke predsjednika Vijeća HBK za život i obitelj dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića, a čestitku je uputio i bivši predsjednik Vijeća, krčki biskup u miru mons. Valter Župan. Okupljenima su se obratili predstavnici Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije Maja Pudić i Vinko Štimac. Čestitajući djelatnicima Ureda, istaknuli su doprinose karitativnih ustanova Riječke nadbiskupije te zahvalili na programima koje ostvaruje Ured za obitelj.
Nakon predavanja dr. sc. fra Ante Vučkovića o temi “Očinstvo” predstavljena je monografija Ureda za obitelj. Ured je pastoralno tijelo čije su djelatnosti na području pastorala i braka važne za cijelu Riječku metropoliju, odnosno zapadnu Hrvatsku. Posebnost monografije čine svjedočanstva ljudi različitih profila, kao i svjedočanstvo Ureda koji je izuzetno otvoren i prepoznatljiv u crkvenoj, ali i drugim sferama društvenog života.
Na proslavi ove obljetnice, kao predstavnica Ureda pravobraniteljice za djecu, sudjelovala je savjetnica Danijela Žagar.
Više o ovom događaju pročitajte ovdje.