Izbornik

Uručene nagrade HND-a najboljim novinarima

Uručene nagrade HND-a najboljim novinarima

novineU povodu Dana slobode medija u Novinarskom domu u Zagrebu 6. svibnja 2014. svečano su uručene godišnje nagrade Hrvatskog novinarskog društva za 2013. godinu. Za novinara godine izabran je, glasovima svih članova HND-a, kolumnist Jutarnjeg lista Jurica Pavičić.

  

Nagrade ”Marija Jurić Zagorka”dobili su: za pisano novinarstvo slobodna novinarka Barbara Matejčić za tekstove o Vukovaru, za radijsko Silvija Šeparović s Radio Sljemena za Politički magazin Aftershock, za televizijsko Ivana Dragičević i Dragan Nikolić za emisiju Horizonti na HRT-u (koja je u međuvremenu ukinuta) te za internetsko novinarstvo Ilko Čimić s portala Index.hr, za tekstove o predstečajnim nagodbama.

Nagradu ”Nikša Antonini” za novinsku fotografiju dobio je Željko Lukunić, za snimku oluje ”Teodor” objavljenu u Večernjem listu i 24 sata, a Nagradu ”Žarko Kaić” za snimateljski prilog na televiziji dobio je Mario Sladić, za niz priloga iz Sirije emitiranih u Dnevniku HTV-a.
Posebna nagrada ”Otokar Keršovani” za životno djelo dodijeljena je novinaru Novog lista Branku Šuljiću.

Na svečanosti su, uz novinare, bili i predstavnici brojnih institucija, među kojima i predstavnica Ureda pravobraniteljice za djecu savjetnica Maja Flego.