Izbornik

Vlada RH pred UN-ovim Odborom za prava djeteta

Vlada RH pred UN-ovim Odborom za prava djeteta

dijete i odrasliU Ženevi je na 67. sjednici Odbora za prava djeteta UN-a, održanoj 15. rujna 2014., izaslanstvo Vlade Republike Hrvatske odgovaralo na pitanja Odbora o provedbi Konvencije o pravima djeteta. Pitanja su postavljali članovi Odbora na temelju 3. i 4. objedinjenog periodičnog izvješća Republike Hrvatske o pravima djeteta (iz 2010.), zatim na temelju alternativnih izvješća i podataka iz drugih izvora, kao i na temelju odgovora Vlade RH na  pitanja koja im je Odbor uputio na početku ove godine.

 

U raspravi su sudjelovali predstavnici resornih ministarstava Republike Hrvatske predvođeni pomoćnikom ministrice za socijalnu politiku, strategiju i mlade Hrvojem Sadarićem. Kao promatrači sjednice su, uz UNICEF i predstavnicu Koordinacije udruga za djecu sudjelovale i pravobraniteljica za djecu doc. dr. sc. Ivana Milas Klarić i njezina zamjenica Maja Gabelica Šupljika.

Odbor za prava djeteta će nakon ove rasprave i razmatranja 3. i 4. periodičnog izvješća, uputiti Vladi Republike Hrvatske zaključne primjedbe i preporuke s kojima će pravobraniteljica za djecu upoznati javnost.